Αυξήσεις στη ΔΕΗ 30%-50%

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να ξαναυξήσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 30%-50%, όπως έκανε την περίοδο 2012-14», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών στη ΔΕΗ, μία αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις στο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης μάλιστα του 30-50% !!! Κάτι τέτοιο κρύβει η προοπτική κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη μικρή ΔΕΗ, σύμφωνα πάντα με σχετικές δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης είπε ότι σχεδιάζεται από τη ΝΔ η επαύξηση των τιμολογίων κατά 30% με 50% όπως έγινε και την περίοδο 2012-2014. Ανέφερε σχετικά «από το 2010 στο 2014 η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 60%, ενώ την περίοδο από το 2015 μέχρι σήμερα μηδέν. Η πολιτική της ΝΔ είναι επιστροφή στο 2014, αυξήσεις στα τιμολόγια και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσα από την τριχοτόμηση».

Ανεξάρτητα από τη διάρθρωση της νέας ΔΕΗ , σε τρία κομμάτια μικρή ΔΕΗ , ΑΔΜΗΕ και της μεγάλης ΔΕΗ, τα οικονομικά προβλήματα της δημόσιας εταιρίας ηλεκτρισμού είναι δεδομένα, και ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ή το κυβερνών κόμμα, οι αυξήσεις μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες ακόμα και μέσα στη χρονιά…