ΔΕΗ: Αυξήσεις στα τιμολόγια

Το νέο πακέτο διάσωσης της ΔΕΗ ύψους 500 εκατ. ευρώ θα έχει ουδέτερο αποτέλεσμα για τους καταναλωτές, καθώς οι αυξήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας θα αντισταθμίζονται από τις μειώσεις του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ, αποφασίζει μεθαύριο Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισήγηση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης προς το ΔΣ θα περιλαμβάνει:

  • Αύξηση της χρέωσης ανά κιλοβατώρα (ανταγωνιστικό σκέλος τιμολογίων) για την ενίσχυση των εσόδων της ΔΕΗ που όμως αντισταθμίζεται πλήρως για τους καταναλωτές από τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ. Η ΔΕΗ παραμένει ο πάροχος με το χαμηλότερο πάγιο τέλος της αγοράς.
  • Μείωση της έκπτωσης συνέπειας από το 10% στο 5%
  • Θέσπιση ρήτρας CO2 για τα νοικοκυριά χωρίς άμεση επίπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
  • Επιπλέον έκπτωση 50% για τα μηχανικά υποστηριζόμενα άτομα, που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Από 1η Σεπτεμβρίου τα τιμολόγια της ΔΕΗ διαμορφώνονται :

  • Για κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, η νέα τιμή είναι 0,11058 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,09461 που είναι η ισχύουσα χρέωση.Αύξηση 14,5% .
  • Από 2000 κιλοβατώρες και πάνω η νέα τιμή διαμορφώνεται σε 0,11936 ευρώ ανά κιλοβατώρα, έναντι 0,10252 τώρα. Αύξηση 14% .
  • Και για το νυχτερινό ρεύμα η νέα τιμή διαμορφώνεται σε 0,07897 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,0661 σήμερα. Αύξηση 16,3% .

Οι αυξήσεις στην κιλοβατώρα αντισταθμίζονται πλήρως από τη μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 6% και του ΕΤΜΕΑΡ θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η μείωση του θα είναι της τάξης του 25%. Επιπλέον, διατηρείται η έκπτωση συνέπειας αλλά περιορίζεται στο 5% από 10% που είναι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκπτωση είχε οριστεί αρχικά στο 15% και περιορίστηκε ήδη σε 10% από 1ης Απριλίου 2019. Η ΔΕΗ θα προχωρήσει επίσης στην κατάργηση των εκπτώσεων στις χρεώσεις CO2 για τη μέση τάση (βιομηχανίες και μεγάλες εμπορικές αλυσίδες), όπου ήδη εφαρμόζεται η ρήτρα ρύπων.

Τέλος, στα άτομα με μηχανική υποστήριξη που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) η ΔΕΗ θα παρέχει έκπτωση 50% στο ανταγωνιστικό μη επιδοτούμενο κόστος του ρεύματος. Όπως είναι γνωστό το Δημόσιο επιδοτεί τα τιμολόγια των δικαιούχων του ΚΟΤ κατά 0,045 έως 0,075 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Στο ποσό που απομένει μετά την επιδότηση, η ΔΕΗ θα παρέχει έκπτωση 50%. Διευκρινίζεται ότι το μέτρο δεν αφορά τους λοιπούς δικαιούχους του ΚΟΤ, όσους δηλαδή δεν είναι μηχανικά υποστηριζόμενοι.

Για ακόμα μεγαλύτερο όφελος για εσάς, επωφεληθείτε των χαμηλών τιμών αλλά και της άψογης εξυπηρέτησης ανεξάρτητου παρόχου. Η εταιρία Αγγελόπουλος Ενέργεια είναι στη διάθεσή σας, να πραγματοποιήσει τόσο την μετάβαση στον νέο πάροχο με έως 38% φθηνότερο ρεύμα, αλλά να κάνει και για σας την αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της εταιρίας Αγγελόπουλος Ενέργεια .