Χαράτσι από τα ΕΛΤΑ για αγορές από Κίνα

Με επιπλέον κόμιστρο 15€ θα επιβαρύνονται οι ηλεκτρονικές αγορές από την Κίνα. Η χρέωση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με αναγνώστη του Techblog ο οποίος επικοινώνησε με το συγκεκριμένο site αναφέροντας την πρόσφατη εμπειρία του.

Όλες οι λευκές συσκευές LG με έως -700€ όφελος και δωροκάρτες έως 600€, όφελος ανακύκλωσης 30€ και με έως 48 άτοκες δόσεις! Ισχύει για αγορές έως 12/02 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, δέμα κόστους 16 ευρώ από Κίνα πέρασε τελωνειακό έλεγχο και αφού ζητήθηκαν και δώθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά το δέμα απελευθερώθηκε. Μόλις έφτασε στα Τοπικό Κατάστημα των ΕΛΤΑ του έστειλαν μήνυμα ότι το δέμα είναι στο κατάστημα και έχει δασμό 15 ευρώ.

Στο site των ΕΛΤΑ, δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση, ωστόσο με λίγη έρευνα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι υπάρχει τιμοκατάλογος με “Νέα ειδικά τέλη εκτελωνισμού ” χωρίς αυτός να είναι διαθέσιμος.

Κέρδισε 20% σε yellows με την αγορά τηλεοράσεων άνω των 499€! Ισχύει για αγορές έως 16/02 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Η εξέλιξη αυτή καθιστά ασύμφορη οποιαδήποτε αγορά από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τρίτες χώρες, καθώς οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές που προσελκύουν τους καταναλωτές επιβαρύνονται σημαντικά με την επιπλέον αυτή χρέωση.

Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση των ΕΛΤΑ.