Επιδότηση πρώτης κατοικίας νέων έως 39 ετών

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής που απευθύνεται κυρίως σε νέους και ευάλωτα νοικοκυριά παρουσίασαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, περίπου 137.000 δικαιούχοι θα λάβουν χαμηλότοκη ή άτοκη χρηματοδότηση ή θα ενταχθούν σε προγράμματα στεγαστικής πολιτικής συνολικού ύψους 1,75 δισ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αυτό, πέραν της προφανούς βοήθειας που θα προσφέρει στα νοικοκυριά, αναμένεται να επηρεάσει άμεσα ή έμμεσα την ελληνική κτηματαγορά, καθώς «ξεχασμένα» ακίνητα θα «αναστηθούν» και θα δημιουργήσουν νέες τάσεις και νέες γειτονιές στον κλάδο του Real Estate.

Το «Σπίτι μου», όπως αποκαλεί η κυβέρνηση τη νέα στρατηγική της για «Κοινωνική Στέγαση», περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χαμηλότοκα δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας από νέους και νέα ζευγάρια, μαζική ανακαίνιση κενών ιδιωτικών κατοικιών προς διάθεση σε νέους και νέα ζευγάρια με μακροχρόνιες μισθώσεις, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με «κοινωνική αντιπαροχή», επιδότηση ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης ιδιοκατοικούμενης κατοικίας νέων 18-39 ετών, επιδότηση ανακαίνισης κενών κατοικιών προς διάθεση με μακροχρόνια μίσθωση, δημιουργία νέων σύγχρονων φοιτητικών εστιών, αύξηση του φοιτητικού επιδόματος.

Όσον αφορά τη χορήγηση άτοκων ή χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους και νέα ζευγάρια 25-39 ετών, το πρόγραμμα προβλέπει δάνειο έως 150.000 ευρώ για αγορά πρώτης κατοικίας έως 120 τ.μ. και έτος κατασκευής έως το 2007. Ωφελούμενοι θα είναι έως 10.000 νέοι ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών, ενώ το κατώτατο εισοδηματικό όριο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ και το  ανώτερο στα όρια του επιδόματος θέρμανσης, δηλαδή 16.000 ευρώ για τον άγαμο και 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Εάν ενδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα, η Αγγελόπουλος Ε. και Συνεργάτες, σε συνεργασία με μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, μπορούμε να σας υποβάλουμε αίτηση μόλις αυτό γίνει διαθέσιμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν μαζί σας.