Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επιχειρηματικότητα

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενάντια στη γενική εικόνα ότι το πανεπιστήμιο δεν αφουγκράζεται τον παλμό τόσο της κοινωνίας όσο και την οικονομία, δημιούργησε ένα νέο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, τίτλος Master in Science (MSc.) , με απώτερο σκοπό να εισάγει νέες, σύγχρονες έννοιες και όρους στην ακαδημαϊκή σταδιοδρομία ενός φοιτητή.

Οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας είναι μεγάλες, και εκτός από γνώσεις σχεδόν πάντα απαιτούνται και ιδιαίτερες ικανότητες , τα λεγόμενα soft skills. Ικανότητες που είναι δύσκολο να τις αποκτήσεις αλλά όταν τα καταφέρεις θα είσαι κερδισμένος για πάντα. Η αυτοπεποίθηση, η ικανότητα να ακούς και να λαμβάνεις υπόψη όλες τις χρήσιμες συμβουλές – οδηγίες, όπως και άλλες. Όπως είναι φυσικό, η γνώση μεταλαμπαδεύεται ενώ ο τρόπος ζωής απλά διαμορφώνεται πάντα με τη δικιά μας προσπάθεια.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και τα τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, με το διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών έρχονται να γνωρίσουν στον φοιτητή αυτόν τον τρόπο ζωής και σκέψης, τον τρόπο του Επιχειρηματία.

Το MSc. στην «Επιχειρηματικότητα» απευθύνεται σε εν δυνάμει επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων καθώς και νέους επιστήμονες, που έχουν ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη θεώρηση της ίδρυσης, λειτουργίας, ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, μέσα από την οπτική γωνία της καινοτόμου δράσης, της αξιοποίησης των διαθέσιμων οικονομικών και τεχνολογικών εργαλείων ανάπτυξης και της διοίκησης της αλλαγής. Παρέχει ένα ισορροπημένο μίγμα θεωρητικής και εμπειρικής γνώσης και βασίζεται σε βιωματικές τεχνικές, όπου οι φοιτητές αποκτούν προσωπικές και συλλογικές εμπειρίες μέσα από την επαφή τους με υπαρκτά προβλήματα και μέσα από την επαφή και αλληλεπίδραση με στελέχη σύγχρονων επιχειρήσεων.

Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα σχετικά με το μεταπτυχιακό, όπως ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, μαθήματα κτλ, μπορείς να τα δεις είτε στο site του μεταπτυχιακού, είτε στα social media του προγράμματος, στο Facebook και στο LinkedIn .