Κακή Ασφάλιση καλύτερη από καθόλου ασφάλιση

Η φετινή χρονιά όπως και η περσινή είναι γεμάτη προκλήσεις. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κινδύνους τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο και σε επίπεδο φυσικών καταστροφών. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η νοοτροπία του «Δεν θα συμβεί σε εμένα» ή «Εγώ προσέχω» , δεν μας πάνε μακριά. Το αντίθετο μάλιστα.

Η Λάθος νοοτροπία του «Δεν θα συμβεί σε εμένα» ή «Εγώ προσέχω»

Για πολλούς η πρόληψη είναι μία καλή θεωρία αποτροπής. Για άλλους είναι κάτι ουτοπικό. Για ακόμα περισσότερους είναι απλά επιπλέον έξοδα. Είναι γεγονός όμως, ότι η πρόληψη «επιβραβεύει» όσους πράττουν ανάλογα. Βγάζει από μία δύσκολη θέση όποιον βρεθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια του και να ονειρευτεί. Να συνεχίσει τη ζωή του.

Για τους περισσότερους κινδύνους, η πρόληψη έχει τη μορφή της ασφάλισης. Δυστυχώς όσοι περιορίζονται σε ότι έχει τη μορφή του υποχρεωτικού βάσει νόμου, είναι εκτεθειμένοι. Με την ασφάλιση δεν καλύπτεις μόνο το αυτοκίνητό σου ή τη μηχανή σου. Μπορείς να καλύψεις όλη σου την περιουσία.

Έχεις σκεφτεί ότι η ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, που είναι υποχρεωτική, είναι πιο δαπανηρή απ’ ότι η ασφάλιση της κατοικίας σου; Ο λόγος είναι απλός και προφανής, το αυτοκίνητο εκτίθεται σε περισσότερους κινδύνους απ’ ότι το σπίτι. Είναι όμως η αξία των ασφαλισμένων περιουσιακών στοιχείων η ίδια; Μάλλον όχι. Ένα αυτοκίνητο κοστίζει από 15 έως 25 χιλιάδες ευρώ ενώ ένα σπίτι κοστίζει από 80 έως 100 χιλιάδες. Επίσης, η αναγκαιότητα δεν είναι η ίδια, όπως ούτε και η προσπάθεια απόκτησής τους δεν είναι ίδια.

Τον τελευταίο 18άμηνο, στη χώρα μας έχουν συμβεί πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές. Όλα αυτά τα φυσικά φαινόμενα ήταν καταστροφικά για πολλούς ανθρώπους γιατί καταστράφηκαν κόποι ζωής.

Ένα σπίτι είναι όνειρο ζωής για πολλούς

Η καταστροφή δεν περιορίζεται μόνο στο υλικό σκέλος, αν και είναι το μοναδικό που μπορεί να μετρηθεί σε αξία χρημάτων. Καταστροφή είναι και για τις προσπάθειες και τους αγώνες που κάναν αυτοί οι άνθρωποι έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Η ασφάλιση κατοικίας είναι πιο οικονομική απ’ ότι μπορείς να φανταστείς. Δεν είναι επιπλέον έξοδο, είναι πρόληψη. Με ελάχιστο κόστος καλύπτεις τόσο το ίδιο το κτίριο, όσο και το περιεχόμενό του. Με λιγότερο από 50 λεπτά την ημέρα, ξέρεις ότι οτιδήποτε και εάν συμβεί θα μπορείς να ονειρεύεσαι.

Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας, μπορείς να απευθυνθείς στο γραφείο της Αγγελόπουλος Ε. και Συνεργάτες, ώστε να ενημερωθείς σχετικά, να σου λύσουν απορίες και να ολοκληρώσετε την ασφάλισή σας.