Αυξάνεται το κόστος του ρεύματος

Ενώ το καταναλωτικό κοινό επιθυμούσε αύξηση των εκπτώσεων  ή και μείωση των τιμών, δυστυχώς θα συμβεί το αντίθετο.

Πιο συγκεκριμένα, δυσάρεστα είναι τα νέα για τους καλοπληρωτές της ΔΕΗ, αλλά και για αυτούς που προπληρώνουν με σκοπό να έχουν μεγαλύτερη έκπτωση, από απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ.

Καθώς πέρα από τις φήμες περί αύξησης των βασικών τιμολογίων, τόσο στα οικιακά τιμολόγια, όσο και στα επαγγελματικά αλλά και τη μέση τάση, έρχονται και μειώσεις των εκπτώσεων των συνεπών πελατών.

Ενώ μέχρι τώρα κάποιος πελάτης πλήρωνε έγκαιρα λάμβανε έκπτωση 15% στο λογαριασμό του, κάτι που από την 1η Απριλίου θα αλλάξει. Η έκπτωση θα διαμορφώνεται πλέον στο 10%.

Από την άλλη πλευρά, όσοι προπληρώνανε στη ΔΕΗ για το ρεύμα που θα καταναλώνανε, με απώτερο σκοπό να λάβουν επιπλέον έκπτωση της τάξης του 6%, πλέον θα λαμβάνουν 2% λιγότερο.

Μειώνεται η έκπτωση 5% και διαμορφώνεται πλέον στο % για τους συνεπείς καταναλωτές, ενώ αυτοί που προπληρώνουν θα λαμβάνουν 2% μικρότερη έκπτωση

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΔΕΗ:

“Αμετάβλητα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, παγιοποίηση της έκπτωσης 10%

Με απόφαση του σήμερα (19.03.19) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των Δικαιωμάτων εκπομπών Co2.

Επίσης το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της Έκπτωσης Συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής. Σε ότι αφορά την έκπτωση λόγω προπληρωμής αυτή καθορίστηκε σε 4% από 1ης Απριλίου 2019. “