2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών 2021

Ξεκίνησε σήμερα 23 Νοεμβρίου 2020, η 1η φάση του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών 2021, με την ονομασία “ΞΕΝΟΦΩΝ”.

Η ευχή της Οργανωτικής Επιτροπής, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι να είναι όλα τα παιδιά να παραμείνουν υγιή και ασφαλή, και να φτάσουν αισίως μέχρι το τέλος του Διαγωνισμού. Εκεί, μας περιμένει η Διεθνής Ολυμπιάδα Οικονομικών, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Φέτος ο Διαγωνισμός έχει την άδεια του Υπουργείου Παιδείας. Η διαδικασία περιγράφεται στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού που εξελίσσεται σε τρεις φάσεις. Με την τελευταία να οδηγεί στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών. Η Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι ο μοναδικός που οδηγεί στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών, και είναι ευχής έργο να πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

Η χώρα μας έχει μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο στη συγκεκριμένη διοργάνωση το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ έχουν ήδη γίνει συζητήσεις ώστε να διοργανωθεί στη χώρα μας μέσα στην επόμενη πενταετία. Μέχρι στιγμής η ελληνική αποστολή έχει λάβει μέρος στις δύο προηγούμενες Ολυμπιάδες όπου συμμετείχαν πάνω από 30 κράτη και ο συναγωνισμός ήταν πολύ απαιτητικός. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος της επιτροπής του πανελλήνιου διαγωνισμού είναι ο κ. Ζαχείλας Λουκάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Φυσικής, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Διαγωνισμού.

Για όποιον ενδιαφέρεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο διαγωνισμό, όλοι οι μαθητές του Λυκείου, όλων των τάξεων, μπορούν να διαγωνιστούν με συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας μία θέση στην ελληνική αποστολή στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών για το 2021.