Η καρδιά της επιχειρηματικότητας θα χτυπήσει σε όλη την Ελλάδα

Έχεις μια ιδέα και δεν ξέρεις πως να την υλοποιήσεις?

Θέλεις να ασχοληθείς με την επιχειρηματικότητα αλλά δεν γνωρίζεις πώς?

Είσαι από αυτούς που πιστεύεις πως οι πρόσφατες εξελίξεις δημιουργούν νέες ευκαιρίες?

Το Startup Weekend είναι εδώ, και σε συνεργασία με όλους τους διοργανωτές των ελληνικών SW, προσκαλεί δημιουργικούς ανθρώπους να συνεργαστούν, για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και εξ αποστάσεως ώστε να βρουν λύσεις σχετικές με τον COVID-19 που θα θριαμβεύσουν! Κάνε το ιδανικό ξεκίνημα στις 24-26 Απριλίου!

Τι είναι το Startup Weekend?

Το Startup Weekend είναι σήμερα ένας από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως. Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και καλούνται μέσα σε 54 μόνο ώρες να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών – μεντόρων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και επενδυτικό κλάδο. Και όλα αυτά από το σπίτι σου! Για πρώτη φορά, εν δυνάμει startuppers απ’ όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προκύπτουν από την κατάσταση της παγκόσμιας πανδημίας, και εστιάζουν στις επιχειρηματικές λύσεις της επόμενης ημέρας.

Που θα πραγματοποιηθεί?

Όπως και όλα τα μεγάλα events αυτής της περιόδου παγκοσμίως, το Startup Weekend GREECE REMOTE COVID-19 θα πραγματοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου εικονικά και από απόσταση για συμμετέχοντες, μέντορες και κριτές, σε έναν discord server και αναμένεται να υποστηρίξει χιλιάδες συμμετέχοντες συγχρόνως!

Πως δηλώνω συμμετοχή? Υπάρχει κάποιο κόστος?

Η συμμετοχή δηλώνεται από εδώ, και είναι εντελώς δωρεάν!

Δηλώνοντας Συμμετοχή μπορείς:

  • Να έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις πάνω στην ιδέα σου,
  • Να συμβουλευτείς από μέντορες και ανθρώπους της αγοράς
  • Να συνεργαστείς με άλλα άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα
  • Να αξιολογηθεί η ιδέα σου από έμπειρους κριτές
  • Να δημιουργήσετε τη δική σας startup!

Οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις 23 Απριλίου. Τι να περιμένω αν δηλώσω συμμετοχή;

  1. Το Startup Weekend ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής με παρουσίαση των αρχικών ιδεών και σχηματισμό των ομάδων!
  2. Το Σάββατο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με brainstorming, ανάπτυξη επιχειρηματικού καμβά και δημιουργία πρωτοτύπων.
  3. Ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής με τις παρουσιάσεις των ομάδων στους κριτές που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα με βάση τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού πλάνου και την καινοτομία του.
  4. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, καταξιωμένοι μέντορες προερχόμενοι από τον επιχειρηματικό κόσμο, βρίσκονται στο πλευρό των ομάδων με σκοπό να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες και να μοιραστούν πολύτιμες εμπειρίες και συμβουλές.
  5. Οι νικητές κερδίζουν βραβεία-υπηρεσίες που θα τους δώσουν την ευκαιρία να αναδείξουν την ιδέα τους σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο.

Χρειάζεστε περισσότερα? Σύντομα θα ανακοινωθούν οι μέντορες της εκδήλωσης αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται εδώ και μπορείτε να επικοινωνείτε με τους διοργανωτές στο greece@startupweekend.org ή με μήνυμα στο facebook event.