Global Game Jam Larissa | 26-28 January 2024

Το Global Game Jam® (GGJ), είναι το μεγαλύτερο event δημιουργίας παιχνιδιών παγκοσμίως, και λαμβάνει χώρα συγχρόνως σε πολλά σημεία σε όλο το κόσμο. Σκεφτείτε το ως ένα Hackathon, που επικεντρώνεται στην δημιουργία παιχνιδιών, όχι απαραίτητα ηλεκτρονικών. Στο διασυνδεδεμένο κόσμο σήμερα, μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να γινόμαστε δημιουργικοί να μοιραζόμαστε εμπειρίες και να εκφραζόμαστε με ποικίλους τρόπους χρησιμοποιώντας τα παιχνίδια ως μέθοδο.

Πότε?

Το συγκεκριμένο τριήμερο (26 μέχρι 28 Ιανουαρίου) εστιάζουμε στην εξερεύνηση της διαδικασίας ανάπτυξης παιχνιδιών (είτε με προγραμματισμό, είτε με σχεδίαση, αφηγηματικές τεχνικές η εικαστική έκφραση). Όλα αυτά πραγματοποιούνται μέσα σε ένα κύκλο 48 ωρών. Το GGJ, ενθαρρύνει ανθρώπους από όλα τα υπόβαθρα να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν σε αυτή τη διάδοση της δημιουργικότητας και της ανάπτυξης παιχνιδιών.

Στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί σε 4 πόλεις, και δε θα μπορούσε να λείπει από τη Λάρισα! Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης (στην οποία η συμμετοχή είναι δωρεάν) θα υπάρξουν επισκέψεις και τηλεδιασκέψεις με έμπειρους σχεδιαστές παιχνιδιών, που θα δράσουν σαν μέντορες και σύμβουλοι.

Σε ποιους απευθύνεται?

Το GGJ συγκεντρώνει ανθρώπους όλων των ηλικιών, και ποικίλων ειδικοτήτων. Στη προηγούμενη διοργάνωση, συνεργάστηκαν άνθρωποι από τους κλάδους του software development, της μουσικής παραγωγής, της γραφιστικής τέχνης, του project management και του marketing, αλλά και σεναριογράφοι! Όλοι μπορούν να προσφέρουν κάτι σε ένα παιχνίδι ανάλογα την φαντασία τους!

Οσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος, μπορούν να φέρουν φίλους και φίλες, για να συμμετέχουν στην ίδια ομάδα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές του χώρου που μας φιλοξενεί (εργαστήρια στον 4ο όροφο), ή να φέρνουν δικούς τους υπολογιστές και εξοπλισμό.

Τι θα γίνει?

Η δομή της τριήμερης εκδήλωσης η οποία ξεκινάει με την συγκέντρωση των συμμετεχόντων την Παρασκευή το απόγευμα, περιλαμβάνει την προβολή ενός σύντομου ενημερωτικού βίντεο με συμβουλές από την οργανωτική ομάδα του κεντρικού Jam, και έπειτα μία μυστική θεματική αποκαλύπτεται!
Ακολουθεί η δημιουργία ομάδων, οι οποίες μπορεί να είναι και μικτές (δια ζώσης και εξ αποστάσεως). Όλα τα μέρη ανά τον κόσμο, συναγωνίζονται στη δημιουργία παιχνιδιών που έχουν βάση αυτό το θέμα, μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι. Το Σαββατο θα περιέχει ομαδική συνεργασία, ομιλίες και workshops. Στο τέλος, θα κληρωθούν κάποια δώρα, που θα ανακοινωθούν!

To πρόγραμμα, οι ομιλητές και τα έπαθλα θα ανακοινωθούν σύντομα!

Τον Ιανουάριο του 2023 υπήρξαν 900 μέρη σε όλο τον κόσμο (σε 113 χώρες), και δημιούργησαν 10.000 παιχνίδια σε ένα μόλις σαββατοκύριακο! Φέτος, το GGJ Larissa θα διεξαχθεί στον 4ο όροφο του Aegean College (το οποίο υποστηρίζει και φιλοξενεί τη διοργάνωση)! 

Κρατήστε τη θέση σας δωρεάν εδώ !

Παρόμοια events είναι γνωστό πως βοηθούν την δικτύωση και νέες γνωριμίες, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση, και τις ευκαιρίες εντός της τοπικής κοινότητας. Μέσω της πνευματικής αυτής πρόκλησης, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν νέα εργαλεία, να δοκιμάσουν νέους ρόλους, να σχηματίσουν ή να ενταχθούν σε ομάδες, και να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους, ώστε να επιτύχουν κάτι που απαιτεί να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν, να επαληθεύσουν και να δημιουργήσουν ένα νέο παιχνίδι (όχι απαραίτητα video game) εντός του χρονικού πλαισίου.

O Γενικότερος Σκοπός

Το GGJ ενθαρρύνει την συνεργατικότητα και δεν είναι διαγωνισμός, και δεν δημιουργεί άγχος. Σκοπός των διοργανωτών, που δρουν εθελοντικά, είναι η δικτύωση, η εκπαίδευση και ο σχηματισμός μιας game development κοινότητας στην Λάρισα, που με αυτήν την αφορμή, θα συνεχίσουν δράσεις όπως σεμινάρια, workshops, και μέσω συνεργασιών, η Λάρισα να αναδείξει ταλέντα στον συγκεκριμένο κλάδο.

Εδώ μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις! 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ , στο facebook ή στο τηλέφωνο 2411100001.

Ευχαριστούμε πολύ τον οργανισμό Prosvation, και την εταιρεία indiepumb για την εθελοντική διοργάνωση του event.

Αν θέλετε να γίνετε υποστηρικτής της προσπάθειας του GGJ Larissa 2024, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα!