TEDxUTHLarissa: Το event που όλοι περιμένουμε

Ας μάθουμε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο event της Λάρισας, το TEDxUTHLarissa .

Τι είναι το TEDxUTHLarissa;

To TEDx έρχεται για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη Λάρισα στις 07.03.2020 μετά από

την πρωτοβουλία των φοιτητών να προσκαλέσουν ομιλητές από την Ελλάδα και το

εξωτερικό με κύριο στόχο να μοιράσουν ιδέες που αξίζει να διαδοθούν.

Το TEDxUTHLarissa είναι ένα μονοήμερο συνέδριο το οποίο θα φιλοξενήσει 14 ομιλίες με κεντρικό θέμα το Impel (παρακινώ), μπροστά σε θεατές και επίτιμους καλεσμένους από την Λάρισα, ευρύτερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Το συνέδριο θα έχει σημαντική κάλυψη από τους ειδησεογραφικούς συνεργάτες και οι ομιλίες θα αναρτηθούν στο επίσημο κανάλι του TEDx στο YouTube για να διατεθούν μαγνητοσκοπημένες σε ευρύ κοινό σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα event της φοιτητικής κοινότητας της Λάρισας.

Τι είναι το TEDx;

Tο TEDx είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να δίνει σε κοινότητες, οργανισμούς αλλά και άτομα τη δυνατότητα να κάνουν συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο διοργανώνοντας ανεξάρτητες εκδηλώσεις TEDx με ίδιες θεματολογίες όπως η TED.

Τι είναι η TED;

Η TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΜΚΟ) που κάνει συνέδρια με σκοπό τη διάδοση ιδεών που αξίζουν (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε το 1984 με ένα συνέδριο με σκοπό να συναντηθούν άνθρωποι της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδίου (από εκεί προέρχεται και η ονομασία TED, Technology, Entertainment, Design).

Όπως αναφερθήκαμε παραπάνω οι ομιλητές του TEDxUTHLarissa έρχονται από το χώρο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Από τις άκρες της Ευρώπης μέχρι τη μακρινή Αμερική. Ιδιαίτερες προσωπικότητες με αγάπη και προσήλωση σε ό,τι δημιουργούν .

Ας γνωρίσουμε κάποιους από αυτούς:

Μαρίνα Χατζοπούλου

Η Μαρίνα Χατζοπούλου είναι η ιδρύτρια CEO και επενδύτρια του Z Corporation, μια από τις πρώτες πετυχημένες εταιρίες 3D printing, από το 1994 έως το έτος πώλησης της το 2005. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και επενδύτρια στην Levitronix Technologies, τον παγκόσμιο ηγέτη στα μαγνητικά-άνευ τεχνολογίας κινητήρα χωρίς ρουλεμάν.

Φώτης Φιλιππόπουλος

Ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος είναι βραβευμένος ειδικός εταιρικής καινοτομίας με παγκόσμιο επαγγελματικό αποτύπωμα. Επίσης είναι σύμβουλος στρατηγικής βιομηχανικής πολιτικής για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική και Δημιουργική Βιομηχανία (CCI) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισκέπτης καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ, πιστοποιημένος διδάσκων Καινοτομίας και Eπιχειρηματικότητας από το ΜΙΤ και ιδρυτής της Curious, Inc. Επιπρόσθετα, είναι κριτής και αξιολογητής στο MIT Enterprise Forum CEE (Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης) και το MIT Enterprise Forum Ελλάδος.

Conor McGann

Ο Conor McGann είναι ειδικός στην κινητή διεπαφή χρήστη και στην λιανική πώληση στην Google της Ιρλανδίας. Έχει πάνω από 6.5 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του ως Διαχειριστής Λογαριασμών Διαφημίσεων στην Google, πριν γίνει Ειδικός στα Ψηφιακά Προϊόντα για κορυφαίους Βρετανούς διαφημιστές. 

Βαλεντίνα Κόρδη

Η Βαλεντίνα Κόρδη είναι Διεθνής Ομιλήτρια Παρακίνησης και Mindset & High-Performance Coach Στελεχών και Επιχειρηματιών. Η ομάδα του ΤEDxUTHLarissa δεμένη, πια, σαν μια μικρή οικογένεια δουλεύει πυρετωδώς για τη μεγάλη αυτή εκδήλωση και νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους αυτούς που πίστεψαν από την πρώτη στιγμή σε αυτό το εγχείρημα καθώς και όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες που το στηρίζουν με συνεχή προσήλωση, αγάπη και την ενέργεια που του δίνουν.