Περιφέρεια Θεσσαλίας: Πρόγραμμα Ανάσα

Συνολικά χίλιες τρεις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας ωφελούνται από το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» της Περιφέρειας Θεσσαλίας ύψους 30 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρουσιάζοντας σήμερα τα στοιχεία του προγράμματος ανακοίνωσε ότι από τη νέα χρονιά θα τρέξει και νέο πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» ύψους 20 εκατ. ευρώ στο οποίο δεν θα μπορούν να συμμετέχουν οι ωφελούμενοι του πρώτου προγράμματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζοντας τις οικονομικές ζημιές που έχουν υποστεί οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχής μας εξαιτίας της πανδημίας του covid 19 είναι πρώτη περιφέρεια σε όλη τη χώρα που ολοκλήρωσε τη διαδικασία της αξιολόγησης για το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ». Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό γιατί τώρα έχει ανάγκη τα χρήματα ο επιχειρηματίας. Γιατί κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα. Η ταχύτητα σε αυτή την περίπτωση σώζει. Οφείλουμε στα προγράμματα να τηρούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική σχεδίασε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα το «Ανάσα». Για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις εκείνες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Ανάπτυξης με αντικειμενικά κριτήρια που ανοίγουν νέους δρόμους στη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων πλέον στη χώρα.

Τα κριτήρια ήταν σχεδιασμένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει άμεση βοήθεια σε επιχειρήσεις που είχαν ζημία και επιχειρήσεις βάση των δηλώσεων τους οι οποίες όλο αυτό το διάστημα δήλωναν τη δραστηριότητά τους. Τρεις δείκτες ήταν εκείνοι οι οποίοι έδιναν τη βαθμολογία και ήταν ικανοί και αναγκαίοι για να διαπιστώσουν τη ζημιά των επιχειρήσεων. Συμπεριλάβαμε όλους τους ΚΑΔ, δηλαδή όλες τις επιχειρήσεις που είχαν συμπεριληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για το covid 19. Δεν αποκλείσαμε κανένα.

Αποτελέσματα προγράμματος Ανάσα, Περιφέρεια Θεσσαλίας